Liczba osób z insulinoopornością na świecie stale wzrasta, co widoczne jest szczególnie w krajach wysoko rozwiniętych. Wzrost ten skorelowany jest ze zwiększającą się częścią społeczeństwa dotkniętego otyłością. Czy aktywność fizyczna jest wskazana dla osób z obniżoną wrażliwością tkanek na insulinę? Odpowiedź na to pytanie, a także wskazówki i rekomendacje związane ze wspomaganiem leczenia tej przypadłości znajdziesz w poniższym artykule.
Etykiety produktów spożywczych poza atrakcyjnym wyglądem przyciągającym konsumentów prezentują również istotną wartość informacyjną. Na każdym opakowaniu znajdziemy skład produktu i tabele wartości odżywczych. W poniższym artykule przedstawiono informacje jak prawidłowo interpretować zamieszczone dane na etykiecie.
Cellulit to przypadłość o wieloczynnikowym podłożu, która w mniejszym lub większym stopniu dotyka zdecydowanej większości dorosłych kobiet. W niniejszym artykule omówiono podłoże problemu, a także poruszono aspekty praktyczne, związane z planowaniem działań ukierunkowanych na redukcję widoczności tej zmiany.
Stale poszukujemy najefektywniejszej diety. Najczęściej oczekujemy, szybkiej i trwałej utraty masy ciała. Każdy z nas chce uniknąć efektu jo-jo, charakteryzującego się cyklicznym chudnięciem, a następnie pojawiającym się powrotem zgubionych kilogramów, często z nadwyżką. W poniższym artykule przedstawiono główne przyczyny tego błędnego koła, a także zaprezentowano sposoby pozwalające na jego uniknięcie.
Badania naukowe jednoznacznie wykazują prozdrowotne działanie błonnika pokarmowego na organizm. Czym właściwie jest błonnik i gdzie możemy go znaleźć? Jakie występują różnice pomiędzy błonnikiem rozpuszczalnym, a nierozpuszczalnym w wodzie? Jaką rolę pełni w naszej w diecie i za co odpowiada? Odpowiedzi na powyższe pytania przedstawiono w poniższym artykule.
Calypso Fitness S.A. jest beneficjentem Subwencji Finansowej udzielonej przez Polski Fundusz Rozwoju S.A. w ramach Tarczy finansowej 2.0 Polskiego Funduszu Rozwoju dla Mikro, Małych i Średnich Firm.