Z poprzedniej części dowiedzieliśmy się, o fundamentalnej roli snu w naszym życiu. Wiemy, dlaczego jest tak niezbędny do tego, by móc cieszyć się pełnym zdrowiem. Ponad to jesteśmy świadomi czynników i zachowań, które mogą negatywnie wpływać na jego jakość.
Istnieje specyficzna grupa pytań, która stale pojawia się na salonach trapiąc myśli wielu osób. Szczególnie wśród jednostek wykazujących szczególną troskę o swoje zdrowie jednym z takich pytań jest to dotyczące tego, co i w jakich ilościach powinniśmy jeść na kolację?
Regularnie wykonywane badania krwi, są niezbędne do prawidłowej oceny stanu zdrowia u sportowca zawodowca, jak i amatora. Odpowiednio zinterpretowane wyniki mogą, także pomóc prawidłowo sterować planem treningowym i dietetycznym.
Każdy z nas zgodzi się, iż podjadanie między głównymi posiłkami z pewnością utrudnia utrzymanie wagi i nie jest naszym sprzymierzeńcem w walce o poprawę estetyki sylwetki.
Obliczenia podane przez Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW wskazują iż, podczas izolacji każdy Polak przytył średnio 2kg. Dane przypadają na okres od 25 marca do 19 kwietnia, stąd wynika iż średnie tempo tycia wynosiło ok. 0,5 kg na tydzień.
Calypso Fitness S.A. jest beneficjentem Subwencji Finansowej udzielonej przez Polski Fundusz Rozwoju S.A. w ramach Tarczy finansowej 2.0 Polskiego Funduszu Rozwoju dla Mikro, Małych i Średnich Firm.